Partir c’est mourir un peu. Mais qui compte?

Astazi este ziua in care incerc plecarea. Este una dintre multele plecari, numai ca, pe masura ce intuitiile copilaresti imi dispar, lasand in loc un anume fler al cotidianului, plecarea nu mai pare a fi acea inchidere care se deschide. Si stiti care e semnul? Nu mai am emotie, nu prelungesc gandul cel nou, nu imi mai deschid cutituta cu oamenii mei frumosi. De fapt, daca ma uit bine la chipurile din ea, sunt aceleasi de ceva vreme. Nu am mai avut in preajma oameni frumosi ori m-am uratit eu in asa fel incat nu ii mai recunosc? Sau poate ca ceva iremediabil s-a rupt in intalnirea cu lumea.


Uite, tu esti acolo, cu mersul tau apasat si nerabdarea de a rosti pana la capat o idee, deschizand alte si alte paranteze, ceea ce contrasteaza halucinant cu pasii acestia siguri. Iti amintesti momentul in care te-ai asezat, chiar fara sfiala, daca e sa fim scrupulosi, pe primul scaun al lumii in care eu atunci, ca si acum, ma miscam?

Atunci cand pleci, iei cu tine un semn al spatiului pe care il lasi in urma. Si lasi aici o urma a ta, uneori discreta, alteori zgomotoasa, dintr-o pornire pur egoista, de a nu te fi irosit. Instinctul acesta se explica, desigur, prin supravietuire. Dar mai este ceva pus in joc: ai vrea sa iti prezervi inocenta si iti spui ca plecarea nu inseamna ruptura, esec, punct final. „Un nou inceput” mascheaza insa doar provizoriu „un alt sfarsit”.

Imi pierd inocenta. Nu iau nimic cu mine, nu am ce urma sa las aici.

Anunțuri

Despre kairost
pentru ca alt nume decat καιρός/ kairos nu imi venea in intampinare, am adaugat un -t final, pentru a avea, astfel, existenta virtuala (Magda Gradinaru).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: