Privat de stat

Oamenilor le e teamă. Îşi cedează marile angoase, acelea luate pe cont propriu, micilor, dar nenumăratelor, panici cotidiene. Le e teamă de întreţinere, de bancă, de coşul de la hypermarket, de bere. S-au deprins să locuiască în cercul spaimelor de zi cu zi. Partea bună este că, astfel, se eschivează de la angoasa morţii. Se întâmplă, însă, să se îmbolnăvească.
 

Se precipită. Se grăbesc să renunţe la bere şi la coşul de cumpărături şi aleargă la medic. Cel mai bun, pentru că trupul, vrei, nu vrei, te prinde din urmă, oricâtă încredere i-ai fi livrat până acum. Stau de pază pe coridoarele spitalele. Au banii lipiţi de palmă, dar nu se supără: statul care îşi bate joc de ei, îşi bate joc şi de medici. Suntem, cu toţii, complici.

Dacă problema e mai gravă şi trupul nu se domoleşte cu una, cu două, aleg, în momentul disperării, un serviciu privat care să aibă grijă de ei. Care e mai scump decât serviciul de stat, aşadar, mai bun. De multe ori, sunt privaţi chiar şi de alegere: nu mai este un secret pentru nimeni că în curţile spitalelor de stat au răsărit laboratoare private. Integral, pe hydepark.

Anunțuri

Despre kairost
pentru ca alt nume decat καιρός/ kairos nu imi venea in intampinare, am adaugat un -t final, pentru a avea, astfel, existenta virtuala (Magda Gradinaru).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: